Tiedote Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan yhteisestä jääkiekon pelaajapolusta
24.9.2020 11:54 Uutiset / Pääsivusto

Tiedote Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan yhteisestä jääkiekon pelaajapolusta

Vaasan Sportin Juniorit (Sport) ja S-Kiekko Juniorit (S-Kiekko) ovat allekirjoittaneet sopimuksen yhteisestä pelaajapolusta. Sopimuksen tarkoitus on mahdollistaa Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan pelaajille oman tasoinen harjoittelu ja pelaaminen mahdollisimman lähellä kotia sekä nostaa Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan urheilullista tasoa. Sopimus sisältää myös seurojen välistä tietotaidon jakamista sekä urheilullisten linjausten yhtenäistämistä mm. urheiluakatemiatoiminnan osalta. Sopimus on voimassa kauden 20-21 ja mikäli molemmat seurat ovat tyytyväisiä yhteistyöhän, niin sopimus jatketaan monivuotiseksi.

Sopimus koskee ensimmäisellä kaudella U15-ikäluokan AAA-joukkueita eli 06-syntyneitä pelaajia. Sopimuksen jatkuessa kauden 20-21 jälkeen, tulee se ohjaamaan tulevaisuudessa joukkueiden muodostamista U15-U20-ikäluokissa.

Tämän yhteistyön johdosta pohjalaisen kiekon asema vahvistuu koko valtakunnassa ja innokkailla pelaajien aluilla on entistä vakaampi alusta ponnistaa kohti huippua.

S-Kiekko Juniorit ry:n valmennuspäällikkö Tuomas Takala odottaa tulevaa yhteistyötä innolla.

– Uusi toimintapa, jonka Sportin kanssa olemme luoneet, antaa onnistuessaan valtavan potentiaalin alueemme kiekon kehitykselle. Emme tässä tapauksessa puhu pelkästään seurojen hyvinvoinnista vaan yksittäisen pelaajan mahdollisuuksista tavoitella niitä unelmia tai asioita, mitä hän jääkiekossa rakastaa. Toteutuessaan eri tasoportaiden rakentaminen yhteistyössä luo aivan uutta kulttuuria. Kapeakatseisesti pelkästään kilpaurheilua ajatellessa tästä hyötyvät kaikki, vaikka se välillä vaatii toisen seuran pelinuttua. Toisaalta tämä yhteistyö on pelaajille "vain" rakenteita ja eri polkuja tavoitteisiin, pelaaja itse tekee päätöksen ja työn sen toteutumiseksi. Nyt siihen on mahdollisuus! Odotan innolla tulevaa, kommentoi Takala.

Vaasan Sportin Juniorit ry:n urheilujohtaja Juhani Sarilo on vakuuttunut yhteistyön antavan pohjalaiselle kiekolle vakaan ja kehityskelpoisen pohjan.

– Tämän kaltaiselle pelaajapolulle on ollut alueella kysyntää jo kauan ja olen täysin vakuuttunut, että suunta pohjalaisessa kiekossa on tämän kaltaisen yhteistyön avulla täysin oikea. On erittäin haastavaa rakentaa jokaiselle yksilölle oman tason toimintaa yhden seuran sisällä, mutta mahdollisuudet ovat erittäin hyvät, kun voimat yhdistetään alueemme isojen seurojen kesken. Tämän yhteistyön siivittämänä Sport ja S-Kiekko ottavat entistä isomman roolin myös alueen pienempien seurojen toiminnan kehittäjinä, kommentoi Sarilo tyytyväisenä.

Pohjalaisen jääkiekon puolesta,

Vaasan Sportin Juniorit ry

Urheilujohtaja

Juhani Sarilo

0407386588

juhani.sarilo@juniorsport.fi

S-Kiekko Juniorit ry

Valmennuspäällikkö

Tuomas Takala

0504115236

tuomas.takala@s-kiekko.com


   
Lisää uutisia
Vaasan Sportin Juniorit Ry
«  Tammikuu   »
Kategoriat