Kesäharjoittelu ja urheilutoiminnan uusia linjauksia
8.5.2020 19:48 Uutiset / Pääsivusto

Kohti uutta kautta.

Kesäharjoittelu ja urheilutoiminnan uusia linjauksia

Aloitamme kesäharjoittelun ryhmissä 1.6 lähtien joukkuekohtaisten aikataulujen mukaisesti. Ikäluokkavastaavat koordinoivat aikataulut vastuuvalmentajien kanssa ja niistä tiedotetaan Jopoxin kautta. Harjoittelussa noudatetaan Suomen jääkiekkoliiton ohjeistusta (SJL). Kaikki toiminta tapahtuu kuitenkin terveys ja turvallisuus edellä. Olemme valmiita muuttamaan ohjeistusta tilanteen niin vaatiessa. Lähitapahtumiin osallistuminen on vapaaehtoista ja jokainen perhe päättää itse haluaako osallistua vai harjoitella etänä. Jokainen lähitapahtumaan osallistuvan pelaajan vanhempi on velvollinen käymään oheisen ohjeistuksen läpi pelaajan kanssa. Lisäksi valmentajat käyvät avainkohdat läpi ennen jokaisen harjoituksen alkua.

Sportissa harjoitellaan tällä hetkellä yhtenäisemmin kuin koskaan. Seurassa on määritelty koko urheilutoimintaa ohjaava Sport-tie, joka määrittelee suuntaviivat kaikkien ikäluokkien toiminnalle. Tavoitteena on luisteleva, reagoiva ja kilpaileva Sport pelaajaa.

Lähdemme uuteen kauteen hyvin valmistautuneena. Seuran työntekijät ovat kouluttaneet valmentajia, yhteistyötä on lisätty ikäluokkien välillä ja vastuut on jaettu valmentajien kesken, jotta voimme panostaa jokaisen yksilön kohtaamiseen sekä urheilulliseen ja henkiseen kehitykseen. Ikäluokille on luotu Sport-tien mukaiset tavoitteet ja sisältö kesäharjoittelulle. Seuran työntekijät ovat kaksoisroolissa vahvasti mukana johtamassa valmennustoimintaa sekä valmentamassa pelaajia osana ikäluokan valmennustiimiä. Kesän harjoitusohjelmat löytyvät jatkossakin Jopoxista ja sinne tulee myös tietyt pysyvät menetelmät pelaajan kehittymisen seurantaan. Sport-tie tulee ohjaamaan seuran valmennusta vahvasti läpi kauden. Uskomme, että systemaattisella ja seuravetoisella valmennuksella tulemme saavuttamaan entistä parempia tuloksia jatkossa.

Jatkossa vastuu seuran operatiivisesta johtamisesta siirtyy entistä vahvemmin palkatuille työntekijöille, eli taitovalmentaja Joni Finne ja junioripäällikkö Santeri Valli ottavat jatkossa isomman vastuun kokonaisuudesta ja heidän vastuualueensa laajenevat. Samalla teemme myös merkittävän muutoksen kilpapolun valmennukseen. Urheilujohtaja Juhani Sarilo siirtyy toistaiseksi U18 joukkueen vastuuvalmentajaksi, jonka rooliin jatkossa kuuluu myös muiden kilpapolun joukkueiden valmennuksen tukeminen ja toiminnan koordinointi. Osa Sarilon työtehtävistä siirretään seuran muille työntekijöille ja johtokunnan jäsenille. Tavoitteenamme on kokopäiväistää U18 vastuuvalmentajan rooli ja tulevaisuudessa valmennusvastuut tulevat muutenkin jakautumaan enemmän yli ikäluokkarajojen. Tällä tavoittelemme yhä vahvempaa valmennusosaamista ja sen jakamista koko pelaajapolulle.

Santeri Valli, Joni Finne, Juhani Sarilo ja johtokunnan jäsen Jens Wallin


   
Lisää uutisia
Vaasan Sportin Juniorit Ry
«  Maaliskuu   »
Kategoriat