Juniorsportin tiedote koronaepidemiaan liittyen (4.9. klo 17.30)
13.3.2020 9:08 Uutiset / Pääsivusto

Alla ajankohtainen tilanne seuran toimenpiteistä COVID-19 epidemiaan liittyen (4.9.2020 klo 17.30)

4.9.2020 klo 17.30

Valtakunnallisesti uusien koronavirustartuntojen määrä on edelleen kohtalaisen pieni. Uusien tapausten määrä ja ilmaantuvuus ovat kuitenkin nousseet heinäkuun alun mataliin lukemiin verrattuna, mutta pysyneet tasaisina. Siksi on edelleen tärkeää, että omalta osaltamme noudatamme viranomaisohjeistuksia ja suojelemme itseämme, läheisiämme ja seurayhteisöämme.

THL päivitti tiistaina 25.8 linjaustaan lasten hengitystieoireiden suhteen. Mikäli vanhempi toteaa, että lapsella on infektio-oireita lapsi ei edelleenkään voi osallistua seuran toimintaan. Lapsi pitää viedä testiin, jos hänellä on vanhemman tai terveydenhuollon ammattilaisen arvion mukaan koronavirusinfektioon sopivia oireita.

Jos oireilu on hyvin lievää, eikä lapsi tiettävästi ole altistunut varmistetulle koronavirustapaukselle eikä perheestä kukaan ole matkaillut ulkomaille edeltävän 14 vrk:n aikana, oireita voi seurata kotona ilman testausta. Jos oireet seurannassa väistyvät kokonaan, ei testiin tarvitse mennä, vaan seuran toimintaan voi palata yhden oireettoman päivän jälkeen.

Vanhempien pelaajien (yli 15-vuotiaat) ja toimihenkilöiden kohdalla noudatamme edelleen aiempaa ohjeistusta, ohjeistus alla.

Muistutamme, että pelaajan tai toimihenkilön tulee käydä välittömästi koronatestissä tai jättäytyä toiminnasta 14 päivän ajaksi heti koronavirukseen liitettävien oireiden ilmaannuttua. Negatiivisen koronatestin tuloksen jälkeen voi palata takaisin toimintaan, mikäli se on oireiden puolesta mahdollista.

Pukukopit ovat pieniä ja suljettuja tiloja ja joukkueet ovat muutenkin tiiviisti kontaktissa eli harrastuksemme tarjoaa otolliset olosuhteet koronaviruksen leviämiseen. Ohjeistuksen noudattaminen on siis ehdottoman tärkeää.

Koronaviruksen oireita voivat olla:
kuume
yskä
kurkkukipu
hengenahdistus
lihaskivut
väsymys
nuha
pahoinvointi
ripuli
Taudin yhteydessä on kuvattu myös maku- ja hajuaistin häiriöitä.

SJL: ohjeet:

http://www.finhockey.fi/index.php/ajankohtaista/item/5121-paivitetty-ohjeistus-vain-terveena-hallille

Ottelutapahtumat ja pelimatkat

Sarjakauden alkaessa on tärkeää kiinnittää huomiota ottelutapahtumien turvalliseen järjestämiseen. Ottelutapahtumien järjestämisessä noudatetaan ensisijaisesti SJL:n ohjeistusta (linkit alla):

http://www.finhockey.fi/index.php/ajankohtaista/sarjatoiminta/item/5253-ohjeistus-ottelutapahtumien-jarjestamiseen

http://www.finhockey.fi/index.php/ajankohtaista/sarjatoiminta/item/download/2727_f870caae4d9e366c70a54b287ad763cd

Tarkemmat ohjeet otteluiden järjestelyistä Vaasassa tulee ensi viikon aikana.

Epäselvissä tilanteissa tai mikäli tulee mitä tahansa kysyttävää, olkaa yhteydessä oman joukkueen vastuuvalmentajaan tai ikäluokasta vastaavaan työntekijään.

johtokunta

***************************

7.8.2020 klo 10:20

Koronaviruksen uhka on edelleen suuri ja tauti on alkanut uudelleen levitä monissa maissa, joissa tilanne ehti jo rauhoittua. Myös Suomessa on odotettavissa taudin leviämisen nopeutuminen lomakauden päättyessä. Onkin siis erityisen tärkeää, että omalta osaltamme noudatamme viranomaisohjeistuksia ja suojelemme itseämme, läheisiämme ja seurayhteisöämme.

Muistutamme, että pelaajan tai toimihenkilön tulee käydä välittömästi koronatestissä tai jättäytyä toiminnasta 14 päivän ajaksi heti koronavirukseen liitettävien oireiden ilmaannuttua. Negatiivisen koronatestin tuloksen jälkeen voi palata takaisin toimintaan, mikäli se on oireiden puolesta mahdollista.

Pukukopit ovat pieniä ja suljettuja tiloja ja joukkueet ovat muutenkin tiiviisti kontaktissa eli harrastuksemme tarjoaa otolliset olosuhteet koronaviruksen leviämiseen. Ohjeistuksen noudattaminen on siis ehdottoman tärkeää.


Koronaviruksen oireita voivat olla:

• kuume
• yskä
• kurkkukipu
• hengenahdistus
• lihaskivut
• väsymys
• nuha
• pahoinvointi
• ripuli

Taudin yhteydessä on kuvattu myös maku- ja hajuaistin häiriöitä.


Muistutamme samalla, että varusteet tuodaan halliin sisälle vasta 30 minuuttia ennen jäävuoron alkua. Tässä myös Jääkiekkoliiton uusin ohjeistus muistin virkistämiseksi:

http://www.finhockey.fi/index.php/ajankohtaista/item/5052-vain-terveena-hallille-pidetaan-koronavirus-aisoissa-toimimalla-vastuullisesti-jaahalleissa-ja-niiden-ulkopuolella


Epäselvissä tilanteissa tai mikäli tulee mitä tahansa kysyttävää, olkaa yhteydessä oman joukkueen vastuuvalmentajaan tai ikäluokasta vastaavaan työntekijään.


Teveisin, Johtokunta

***********************

Kaikki ovat varmasti malttamattomina odottaneet ja kuunnelleet hallituksen tämän päiväisiä linjauksia rajoitusten poistamiseksi. Kuten huomasimme, rajoituksia aletaan purkamaan vähitellen ja siihen liittyen seura ohjeistaa tällä hetkellä seuraavaa:

Teemme tarkemmat linjaukset hallituksen ja muiden viranomaisten päätösten pohjalta tämän viikon aikana. 14.5. saakka kaikki harjoittelu tapahtuu kuitenkin edelleen etänä aiemman ohjeistuksen mukaisesti eikä ohjattuja harjoituksia tule järjestää edes pienryhmissä. Siitä eteenpäin harjoittelu tapahtuu myöhemmin tällä viikolla tulevan ohjeistuksen mukaisesti. Ohjeistus tulee noudattamaan pitkälti alla olevaa Jääkiekkoliiton ohjeistusta. Jäähallin avaamisen ajankohta selviää tarkemmin varmasti lähiaikoina.

http://www.finhockey.fi/index.php/ajankohtaista/it...

Teveisin, Johtokunta

***********************

15.3.2020 klo 14:05

Vaasaseudun Areenat on päättänyt tänään, että Jäähalli suljetaan 16.3.- 31.3.2020 väliseksi ajaksi.

Seuran jääharjoitus ja muu pienryhmä/oheisharjoittelu toiminta joukkueissa lopetetaan 31.3.2020 saakka.

Seuralta tulee joukkueille ohjeet omatoimiseen harjoitteluun ensi viikon alussa. Urheiluakatemia tiedottaa harjoittelusta erikseen, vielä tämän päivän aikana.

Ohjeet varastoiden tyhjäämiseen:

Varastot ja kuivurit tulee olla kokonaan tyhjättynä pe 20.3.2020 klo 16 mennessä. Henkilökohtaisia varusteita voi hakea jäähallilta hallin aukioloaikoina (tänään sunnuntaina klo 22 saakka ja ensi viikolla klo 8-16 välillä), muina aikoina huoltajilla on pääsy varastotiloihin ja henkilökohtaisten varusteiden nouto muina aikoina tulee sopia ikäluokkakohtaisesti huoltajien kanssa. Tässä tilanteessa tungosta tulee välttää ja huomatkaa, että aikaa varusteiden hakemiseen on myös koko ensi viikko.

Kontissa on jonkin verran vielä tilaa, suosittelemme kuitenkin että ikäluokat pyrisivät ottamaan säilytykseen itselleen mahdollisimman paljon tavaraa. Mikäli konttiin viedään tavaraa, huomaattehan, että sinne ei ole pääsyä enää 31.3. jälkeen, koska kontti sijaitsee työmaa-alueella, jossa liikkuminen tulee olemaan hyvin rajoitettua katonvaihdon aikana. Eli konttiin vain sellaista tavaraa, jota ette tarvitse kevään tai kesän aikana.

Pyrkikää koordinoimaan tyhjäys ikäluokkakohtaisesti ja tarvittaessa keskustelemaan ikäluokkien kesken suunnitelmista. Mikäli huoltajilla on tarve sisäänpääsyyn eikä ikäluokalla ole hallin avainta, olkaa yhteydessä huoltopäällikkö Peter Linnaan.

Seuraamme tilanne aktiivisesti ja tiedotamme aina tarvittaessa.

Johtokunta

*************

13.3.2020, klo 9:13

Jääkiekkoliiton hallitus on 12.3. päättänyt, että kaikkien Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen sarjatoiminta päättyy tältä kaudelta. Tästä johtuen, sarjatoiminnan päättymisen lisäksi myös seuraavat toimenpiteet otetaan käyttöön:

1. Kaikki ottelutoiminta, kuten turnauksiin osallistuminen perutaan loppukauden osalta, mukaan lukien pelitällit ja rannikkoliiga sekä mahdolliset yksittäiset ottelut. Edellä mainittuja tapahtumia ei järjestetä Vaasassa eikä seuran joukkueet osallistu niihin muilla paikkakunnilla. Joukkueenjohtajat informoivat asiasta vastustajia ja isäntäjoukkueita.

2. Kaikki harjoitukset jäähallilla perutaan tässä vaiheessa sunnuntaihin 15.3.2020 saakka. Uusi tiedote annetaan maanantaina 16.3.2020 kello 14:00 mennessä. Seuraamme liiton ohjeistuksen mukaisesti vielä mm. koulujen ja liikuntapaikkojen päätöksiä aiheesta ja teemme päätöksen jatkosta maanantain aikana.

3. Seuran toimihenkilöt ja työntekijät eivät osallistu liiton tai muihin vastaaviin tapahtumiin paikan päällä. Mikäli tapahtumaan on järjestetty etäyhteys, on osallistuminen mahdollista.

4. Päätöksen vaikutuksista tuleviin sarjatasoihin tiedotetaan myös erikseen, kun Jääkiekkoliitto on tehnyt omat päätöksensä asiassa. U16, U18 ja Naisten avoimet harjoitukset perutaan ja tulemme tiedottamaan maaliskuun aikana tulevan kauden joukkueisiin hakeutumisen yksityiskohdista.

Seura seuraa tilannetta aktiivisesti ja tiedotamme heti kun uutta tiedotettavaa on.

Johtokunta


   
Lisää uutisia
Vaasan Sportin Juniorit Ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat