Santeri Vallista uusi Junioripäällikkö
10.4.2019 18:18 Uutiset / Pääsivusto

Sport iskee kauteen 19-20 entistä vahvempana!

Vaasan Sportin Junioreiden uudeksi junioripäälliköksi on valittu Santeri Valli. Santeri on 24-vuotias keväällä 2019 maisteriksi valmistuva liikuntabiologian opiskelija. Pääaineena hän lukee biomekaniikkaa ja sivuaineena urheiluvalmennuksen käyttäytymistieteellisiä opintoja. Santerilla on valmennuskokemusta mm. Jyväskylän Diskoksesta. Lisäksi hänellä on työkokemusta erilaisista liikuntaan liittyvistä tutkimusprojekteista. Pro gradu -tutkielmassaan hän tutkii laukaisutekniikkaa Hockey Base Oy:lle.

Junioripäällikkönä Valli vastaa seuran lapsivaiheen ja matalan kynnyksen toiminnasta sekä seuran C-, B- ja A-akatemia joukkueista. Yksi hänen tehtävistään on kehittää seuralle uskottava haastajapolku edellä mainituissa ikäluokissa. Lapsivaiheen toiminnan osalta keskiössä on harrastajamäärien kasvattaminen ja harjoittelun laadun parantaminen.

Santeri kertoo tulevansa Vaasaan todella innostuneella ja odottavalla fiiliksellä. "Vähän tietysti jännittää, koska kyseessä on ensimmäinen oman alan työpaikka. Vahvan koulutuksen ja oman valmennuskokemuksen pohjalta olen täynnä ideoita ja ajatuksia, joita täytyy päästä kokeilemaan" mies toteaa.

Vallin mukaan seuran lähiaikoina lanseerattavat urheilulliset teemat ovat täydellisesti linjassa hänen näkemyksensä kanssa. "Tavoitteeni onkin saada nämä näkymään arjen toiminnassa ja pelaajien kehityksessä. Lisäksi aion luoda monipuolisuuden kulttuuria. Junioreiden toiminnan monipuolisuus on avainasemassa taitojen oppimiseen, motivaation kasvattamiseen sekä loukkaantumisten ennaltaehkäisyyn nuoruus- ja aikuisvaiheessa. Tämä tulee näkymään jää- ja oheisharjoittelussa sekä asenteiden tukemisessa monipuoliseen harrastamiseen ja mahdollisesti olosuhteiden tarjoamisessa omatoimiseen liikuntaan. Lähdetään yhdessä tekemään Sportista yksi Suomen kärkiseuroista!" Santeri kertoo.

Vaasan Sportin Junioreiden urheilujohtaja Juhani Sarilon mukaan valintaprosessi onnistui erinomaisesti, sillä hyviä hakemuksia tuli useita. "Santeri tuo uutta näkemystä ja virtaa toimintaamme. Santerin yliopistotason liikunnan opinnot antavat seuralle valtavan voimavaran käytännön harjoitteluun."


   
Lisää uutisia
Vaasan Sportin Juniorit Ry
«  Heinäkuu   »
Kategoriat