Uuden johtokunnan terveisiä
10.9.2018 13:15 Uutiset / Pääsivusto

Uuden johtokunnan terveisiä

Moi kaikki pelaajat, vanhemmat, toimihenkilöt ja seuran muut sidosryhmät

Hieman vajaa kuukausi sitten seuran vuosikokous valitsi minut seuran puheenjohtajaksi ja samassa kokouksessa valittiin myös liuta muita uusia jäseniä seuran johtokuntaan. Kiitän itseni ja johtokunnan puolesta suuresti luottamuksestanne ja olemme kaikki todella innoissamme tästä mahdollisuudesta.

Keskimaan alueen suurimman juniorijääkiekkoseuran johtaminen on iso vastuu. Olemme askel askeleelta siirtyneet yhä ammattimaisempaan ja organisoidumpaan suuntaan ja tällä hetkellä meillä on viiden kokopäiväisen henkilön verran palkattuja työntekijöitä. Jo se tuo oman vastuunsa, mutta vielä suurempi vastuu meillä on tarjota laadukasta toimintaa niille lähes 600 lapselle ja nuorelle, jotka ovat valinneet jääkiekon harrastuksekseen ja Sportin ”kodikseen”. Koemme myös suurta vastuuta teille vanhemmille siitä, että käytämme kausimaksuina keräämämme rahat mahdollisimman tehokkaasti itse toimintaan ja lasten hyväksi. Toivomme omalta osaltamme pystyvämme myös osallistumaan nuorten aktivoimiseen kaikilla tasoilla, mistä hyvänä esimerkkinä on Easy Hockey –toiminta 10-17-vuotiaille tytöille ja pojille. Toiminta on maksutonta osallistujille ja tarkoitus on tarjota mahdollisuus harrastaa ja tutustua jääkiekkoon helposti, pienellä kynnyksellä ja vailla paineita tai turhaa kilpailua.

Liigaseurana meiltä odotetaan luonnollisesti myös urheilullista menestystä vanhemmissa ikäluokissa ja pitkällä tähtäimellä omaa pelaajatuotantoa liigajoukkueen käyttöön. Tavoitteena tulee olla SM-sarjajoukkueet niin B- kuin C-ikäluokissa sekä Naisissa. Eikä pelkästään sarjapaikat, vaan joukkueet, jotka vuosi vuodelta taistelevat SM-sarjan kärkipaikoista ja mitaleista. Tämä on iso tavoite, mutta toisaalta uskomme, että suurin työ siihen tehdään jo kivijalkaa rakennettaessa. Meidän tulee pystyä tarjoamaan laadukasta toimintaa jo heti luistelu- ja kiekkokouluista alkaen kuitenkin niin, että saamme innostettua mukaan ja pidettyä seurassamme yhä suuremman määrän harrastajia läpi koko putken. Toisaalta pelaajille pitää pystyä tarjoamaan tasoistansa toimintaa ja kaikille onnistumisen hetkiä ja haasteita sopivassa suhteessa, mutta emme voi jakaa pelaajia karsinoihin liian aikaisessa vaiheessa. Jokaisen henkilökohtaiselle kehitystahdille tulee antaa tilaa ja mahdollisuuksia kulloisenkin tilanteen mukaisesti. Ja ennen kaikkea, toiminnan pitää olla lapsille hauskaa ja paineetonta, mukavaa yhdessäoloa.

Yksi suuri tekijä edellä mainitussa on seuraan kauden alussa palkattu urheilujohtaja Juhani ”Julle” Sarilo. Hän on tehnyt valtavasti töitä kevään ja kesän aikana valmistellessaan seuran urheilustrategiaa ja pelaajapolkua. Osittain siinä on elementtejä aikaisemmasta Sportista, mutta myös paljon uusia ajatuksia. Juhani kiertää tällä hetkellä vanhempainpalavereissa kertomassa näistä. Muistakaa varmistaa hänen vierailu myös omassa vanhempainpalaverissanne. Tulen myös itse mielelläni vierailemaan joukkueenne palaverissa sopivana ajankohtana.

Johtokunnan vastuualueet ja teemat alkavat pikku hiljaa hahmottua. Yksi alusta asti mukana ollut teema on Avoimuus. Uskomme, että monilta käytävähuhuilta ja kalabaliikeilta voidaan välttyä, kun kerromme avoimesti toiminnastamme ja tehdyistä päätöksistä. Keskeneräisillä asioilla spekulointi toisaalta yleensä vain pahentaa tilannetta, joten pyrimme keskittymään asioihin, joista joku päätös on jo olemassa. Kuulemme myös miellämme teidän ajatuksia hyvistä ja teille sopivista tavoista jakaa tietoa. Nettisivut tullaan päivittämään ajan tasalle pikapuoliin ja tulemme johtokunnan puolesta tiedottamaan omien kokoustemme jälkeen joko sähköpostilla tai nettisivuilla päätöksistä ja seuran tapahtumista. Mutta olkaa rohkeasti yhteydessä joko allekirjoittaneeseen, muihin johtokunnan jäseniin tai seuran työntekijöihin missä tahansa mieltänne askarruttavassa asiassa.

Tulemme käynnistämään uudelleen kuukausittaiset palaverit joukkueenjohtajille ja rahastonhoitajille. Tämä koettiin aiemmin hyväksi foorumiksi jakaa ja kehittää käytäntöjä ikäluokkien välillä ja toisaalta jakaa tietoa sekä joukkueilta johtokunnalle että toisinpäin.Urheilupuolelle tullaan perustamaan toimikunta/tukiryhmä, joka tarjoaa tukeaan urheilujohtajalle strategisissa urheilupuolen ja olosuhteiden kehittämiseen liittyvissä asioissa. Samaten talouspuolella lähdetään yhdessä toiminnanjohtajan kanssa kehittämään toimintamalleja niin seuran kuin joukkueidenkin näkökulmasta.

Lue lisää johtokunnan vastuualueista tämän artikkelin lopusta.

Nähdään hallilla!

Parhain Terveisin,

Juha-Petteri Lesonen

Puheenjohtaja


Johtokunta 2018-2019

Juha-Petteri Lesonen: Puheenjohtaja, Talous ja budjetointi, Markkinointi ja viestintä, Toiminnanjohtajan esimies ja Johtokuntatyön koordinointi

Jonas Hemming: Varapuheenjohtaja, Oy:n ja Ry:n yhteistyö, Urheilun olosuhteiden kehitys

Linda Kolmonen: Sihteeri, Joukkueenjohtajien/rahastonhoitajien yhteyshenkilö

Mika Myllykangas: Talous ja budjetointi, Mittarointi ja esimiestyön tuki

Jens Wallin: Urheilutoiminnan kehitys, Seuran kehitys ja projektit

Pekka Österberg: Urheilun olosuhteiden kehitys, Mittarointi ja esimiestyön tuki

Kalle Mattila: Oy:n ja Ry:n yhteistyö, Taitovalmentajan yhteys- ja tukihenkilö

Mika Rönnqvist: Huollon koordinointi, Junioripäällikön yhteys- ja tukihenkilö

Leena Kuusisto: Kioskitoiminnan ja oheismyynnin kehittäminen, hankinnat ja kilpailutukset, Tyttö- ja naiskiekon yhteys- ja tukihenkilö.

Juha-Pekka Ketola: Urheilutoiminnan kehitys, Seuran kehitys ja projektit, Viestinnän kehittäminen.

Kehitystyöryhmät:

Urheilun kehitystyöryhmä:

  • Juhani Sarilo, pj

Urheilun sisältö:

  • Juha-Pekka Ketola
  • Jens Wallin

Olosuhteiden kehitys:

  • Pekka Österberg
  • Jonas Hemming

Urheilun kehitystyöryhmä tukee urheilujohtajaa urheilullisen sisällön ja strategian sekä harjoittelu- ja peliolosuhteiden kehittämisessä. Ryhmä vastaa myös tärkeimmistä urheiluun ja olosuhteisiin liittyvistä sidosryhmäyhteyksistä.

Talouden ja organisaation kehitystyöryhmä:

  • Johnny Lindqvist, pj
  • Juha-Petteri Lesonen
  • Mika Myllykangas
  • Pekka Österberg
  • Leena Kuusisto

Talouden ja organisaation kehitystyöryhmä tukee toiminnanjohtajaa mm. taloudellisten edellytysten, varainhankinnan, markkinoinnin, raportoinnin sekä organisaation kehittämisessä.


Juha Rintala vastaa johtokunnan ulkopuolisena asiantuntijana seuran turnaustoiminnan kehittämisestä yhteistyössä puheenjohtajan ja henkilökunnan kanssa.


   
Lisää uutisia
Vaasan Sportin Juniorit Ry
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
Kategoriat