Harjoittelu

Määrätietoisuus

Harjoittele määrätietoisesti niin saat enemmän irti jääkiekkoharrastuksestasi! Määrätietoinen harjoittelu tarkoittaa sitä, että tiedät mitä teet ja miksi. Päällimmäisemä täytyy olla, että pidät jääkiekosta, että se on hauskaa. Määrätietoisuus tarkoittaa myös sitä, että valmistaudut harjoituksiin syömällä ja lepäämällä oikein. Tällöin keskityt paremmin ja opit enemmän. Kuuntele silloin kun valmentajallasi on asiaa, sillä hän haluaa auttaa sinua harjoituksissa kehittymään jääkiekkopelaajana.

Omatoimisuus

Muista harjoitella myös omatoimisesti. Käy ulkona ampumassa niin usein kun ehdit. Käy ulko- tai vapaajäällä luistelemassa ja pelaamassa niin usein kun ehdit. Käy rullaluistelemassa kesäisin. Käy juoksemassa ja hyppimässä portaita hallilla silloin tällöin. Omatoimiharjoittelu on se joka tekee sinusta erinomaisen jääkiekkopelaajan.

Monipuolisuus

Muista harjoitella monipuolisesti. Pelkkä jääkiekko ei ole hyväksi sillä sinun pitäisi myös kehittää lihaksistoasi, tasapainoasi, koordinaatiotasi, nopeuttasi ja kimmoisuuttasi. Tämän kaiken saat automaattisesti kun harjoittelet ja liikut monipuolisesti. Hyvä tapa on harrastaa jotain kesällä, esimerkiksi jalkapalloa tai yleisurheilua. Käy uimassa, pelaa ja leiki kavereiden kanssa. Tämä auttaa sinua sitten talvella kun on jääkiekon aika.

Harjoituspäiväkirja

Maailman parhaat jääkiekkoilijat pitävät harjoituspäiväkirjaa. Jos haluat oppia uusia asioita, sinun kannattaa pitää harjoituspäiväkirjaa. Harjoituspäiväkirjaan kirjoitat ajatuksiasi ja mietteitäsi harjoituksista ja otteluista. Kirjoita miltä tuntuu, ja yritä miettiä mitä on mennyt hyvin ja miksi. Asioita jotka vaikuttavat suoritukseesi voi olla harjoittelun määrä, mieliala, mitä olet syönyt tai kuinka olet nukkutnut. Kun olet pitänyt harjoituspäiväkirjaa jonkin aikaa, tulet huomaamaan, että oivallat uusia asioita nopeammin. Ajattelet myös nopeammin jääkiekkoa pelattaessasi, sillä olet jo miettinyt asioita valmiiksi.


   
Lisää uutisia
Vaasan Sportin Juniorit Ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat