Uskomaton matka, joka päättyi Mestis-mestaruuteen!
2.4.2017 18:20 Uutiset / Naiset

Uskomaton matka, joka päättyi Mestiksen-mestaruuteen!


11 kuukautta, 32 ottelua, 24voittoa, 1, tasapeli, 7 tappiota, 7160 kilometriä linja-autossa ympäri Suomen ja lopussa kultamitalit kaulaan, voiko sen kauden paremmin päättää? Matkaan mahtui koko tunne skaala, oli iloa, surua, kyyneliä, ja naurua. Lohdutusta, tukea ja kannustamista. Mutta lopussa se kiitos seisoi.

Joukkue aloitti kauden 2016-2017 valmistautumisen jo kesällä hyvissä ajoin. Kesän ohjelmaan kuului mm. salibandy peliä SB Vaasan B-tyttöjä vastaan, juostiin Öbergin mäkeä ylös alas, kun lämpömittari näytti 25 astetta, kun muut makasivat rannalla. Oli voimatreeniä ja lopuksi vielä omatoimi jakso, jossa naiset piti ”lomaa”, mutta harjoitteli, niin kun sana kertoo, omatoimisesti. Sitten oli aika pukea kamat päälle, ja painella jääharjoitteluun, joka se alkoi aika lailla heti otteluilla, kun Sportin naiset järjesti Vaasassa ensimmäistä kertaa harjoitusturnauksen naisille, johon otti osaa Hermes, APV, Virkiä, Lukko ja tietysti me.

Sitten olikin aika aloittaa kausi ja tosipelit, Mestiksen karsintalohko 1:ssä. Muut lohkossa olevat joukkueet olivat NiceHockey, Virkiä, Kärpät Akatemia, Kiilat, Hermes ja RoKi. Karsintalohko oli tasaista vääntöä kolmen joukkueen kesken, RoKi, Hermes ja me taisteli paikasta kahden joukkoon, joka veisi taas eteenpäin. RoKi vei piikkipaikan 23 pisteellä ja me oltiin sijalla kaski 20 pisteellä. Hermes jäi lopulta kolmanneksi 16 pistellä.


Selvitimme tiemme karsinnan kautta siihen varsinaiseen Mestikseen, jossa taas piti selvitä kahden joukkoon ja sitä myöden paikkaa aukeasi naisten SM-sarjan karsintaan ja taistelua paikasta maan korkeimpaan sarjaan. Mukana meidän kanssa oli Red Wings, JYP, Jää-Tiikerit, RoKi, Puhti, APV ja PaRa. Sarja oli älyttömän tiukka kolmen joukkueen osalta koko sarjan ajan. Me, Red Wings ja JYP taistelivat paikoista naisten SM-sarjan karsintaan. Lopussa kaikki oli omissa käsissä ja paikka SM-sarjan karsintaan oli todella lähellä. Kaikki kulminoitui viimeiseen peliin RoKia vastaan vieraskaukalossa, voitolla karsintaa. Ottelu päättyi, sillä mahdollisimman huonolla tavalla, tasapeli.

Naisista näki, että pettymys oli valtava. JYP voitti vielä omansa ottelunsa ja jäätiin pisteen päähän karsintapaikasta SM-Sarjaan.

Ottelut jatkuivat parin viikon tauon jälkeen. Valmennus Ove Kvist ja Mika Nummi oli tehnyt kovaa työtä saadakseen naisiin itseluottamuksen takaisin ja pettymyksen jätettyä taakse. Oli aika lähteä Mestiksen loppusarjaan. Ja HEI! Taas piti selvittää tie siihen kuuluisaan kahden joukkoon, että selvittää tien Final Four turnaukseen taistelemaan Mestiksen mestaruudesta. Tässä sarjassa mukana oli vanhat tutut joukkueet, RoKi, Hermes, Virkiä ja APV. Tiukoille meni tämäkin sarja, sillä sijoituimme sarjassa kahden joukkoon kuudella pistellä, samoilla pisteillä RoKin kanssa, Hermes jätettiin tylysti sijalle kolme ja ulos Final Four turnauksesta.


Muutaman viikon tauon jälkeen oli aika lähteä Final Four turnaukseen, johon oli meidän lisäksi tiensä selvittäneet TPS, Puhti ja RoKi. Homman nimi oli se, että välierä parit olivat TPS-RoKi ja Sport-Puhti. Uskomatonta, mutta totta, vaikka kyseessä oli finaali ja neljä parasta joukkuetta oli peli aika vain 2x20min. Ennemmin alkaneessa ottelussa RoKi voitti TPS:n voittolaukauskisassa ja selvitti tiensä finaaliin, tässä vaiheessa vielä odotellen vastustajaa. Oli meidän vuoro, naiset oli keskittyneitä ja latautuneita otteluun, vaikka matka olikin pitkä. Lataus taisi mennä vähän yli tai sitten siinä oli jännitystä, sillä Puhti tekee sen ensimmäisen maalin. Tästä ei naiset hetkahtanut, kokosi itsensä, rivit kuntoon ja viisikkopeli kohdille. Siinä ne Puhdin maalit sitten olikin, Sport teki neljä seuraavaa maalia ja vei välierän lukemin 4-1 ja taas kohdattaisiin RoKi, kuudennen kerran kauden aikana. Oli finaalin aika ja aika ratkaista mestari. Vastassa oli kuudennen kerran tällä kaudella RoKi.

Joukkue oli latautunut, keskittynyt ja tavoitteena vain ja ainoastaan RoKin voittaminen ja se mestaruus. Ottelu alkoi, noin 35 sekuntia ja Sport tekee maalin ja siirtyy johtoon. Loppu peli mentiinkin sitten taistellen, molemmat joukkueet antoivat kaikkensa ja jätti kyllä sinne jäälle kaikki, mitä jätettävissä oli. Mutta se tuli, se Mestiksen-mestaruus, mikä oli ainut tavoite kaiken jälkeen ja se tavoite saavutettiin. Kuvat kertovat kaiken oleellisen ja sen riemun mitä summerin soidessa viimeisen kerran tälle kaudelle koettiin. Ne kaikki tunteet purkautuivat, niin jäällä pelaajilla, kun meillä kaikilla valmennukseen kuuluvilla.Tässä onkin aika kiittää, niitä jotka tämän matkan mahdollisti. Isot kiitokset valmennukselle Ove Kvist ja Mika Nummi, huollolle Harry Ohlis ja Johann Tarkkanen, joukkueelle, äideille, iseille, veljille, siskoille, ukit, vaarit, paapat, mummit, mummot, kaikki kannattajat, sponsorit ja kaikki, jotka ovat tätä uskomatonta matkaa tukenut!

Nyt vedetään vähän happea ja katsellaan tulevaa ja tulevaa kautta. Se mitä tulevaan kauteen tulee, jää vielä nähtäväksi!

Kiitoksia kaikille!

Harri Bragge/Joukkueenjohtaja


   
Lisää uutisia
Naiset
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Kategoriat